Over schiermonnikoog

Mooiste plekje van Nederland!

Niet voor niets is het eiland Schiermonnikoog een paar jaar geleden verkozen tot het mooiste plekje van Nederland. Dit eiland beschikt over een prachtig natuur en biedt een zee van ruimte en rust. Terwijl de boot tijdens het hoogseizoen vaak overvol is, zie je de gasten op het eiland nauwelijks terug.
Schier heeft de breedste stranden van Nederland. Heerlijk om allerlei sporten uit te oefenen, zoals strandzeilen, vliegeren en paardrijden. Geruststellende gedachte voor ouders met jonge kinderen is dat een deel van het brede strand in het hoogseizoen bewaakt wordt.
De natuur is veelzijdig. Je vindt er zowel duinen, strand, bossen, wad als polder. Voor natuurliefhebbers en sportliefhebbers biedt Schier genoeg uitdaging.
Op het eiland mogen alleen de eilandbewoners er met hun auto komen, naast de taxi's en de bussen.
De gasten moeten de auto achterlaten op de parkeerplaats in het Groningse Lauwersoog, vanwaar de boot vertrekt. Met de bootreis van ongeveer 50 minuten begint de vakantie al helemaal.
Vanaf de duintoppen op Schiermonnikoog zie je bij goed weer de provincies Friesland en Groningen liggen.
De vele wandel-, fiets- en ruiterpaden nodigt de vakantieganger uit om actief van de omgeving te genieten.
Fietsen zijn volop te huur. Ook is Schiermonnikoog bekend als vogeleiland. Zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen.
's Avonds zijn er, na een dag actief recreëren, voldoende gelegenheden om lekker uit eten te gaan en van een goed glas wijn te genieten. Voor jongeren is er de welbekende Toxbar.